Címkék

2011. november 27., vasárnap

Bemutatkozik: Ferge Zoltán


Zoli az egyetlen civil járműves tagunk.
Elmondása szerint
1987.07.13 a pontos születési dátuma és Szolnok városában sikerült végrehajtani ezt a tevékenységet:)
Jelenleg az MH86.Szolnok helikopter bázis javító műhelyében elektro-improvizál:)
A makettek iránti érdeklődése az általános iskolai technika szakkörön kezdődött el. Itt a cél a "Mini-Moki" nevű repülők készítése és kísérletezése volt.  Pár évvel  később egy szülinap alkalmával kapott egy egyszerűnek nevezhető Smer (Csehszlovák) gyártmányú Skoda Favorit  készletet. Ez a kis makett számtalan átváltozás, átalakítás során elnyerte a mai formáját, vagyis hasonlít az 1:1 arányú eredeti járművére. Több egyszerű és közepes szintű  makett után 2003-ban belefogott egy 1:24-es Volvo nyerges vontató építésébe, majd azt követően egy Scania vontató megalkotásába. Kezdeti kudarcok ellenére  sikerült egy ezüst érmes helyet begyűjteni vele Szolnokon. Több (kevésbé szép) makett tulajdonosa is,amik feljavításra várnak van köztük egy Toyota Supra és egy Mercedes 600 Coupé, valamint folyamatban van egy Audi 80-as fenevad. Makettek mellett fém modelleket is gyűjt, javít, ad-vesz,cserél:)   
  

Bemutatkozik: Magó Károly

                                           

                          
Lassan,de biztosan érkeznek a bemutatkozó anyagok.Következő emberünk a listán klubunk lelke,motorja Magó Karcsi.

1973. június 22-én született Budapesten. Az első makettjét egy KP MiG-17PF, 1982-ben kapta karácsonyra. Következő években egy Jak-24P és egy Jak-40 készült el. 1987-től rendszeresen épített makettet. 1996-ban szerezte meg az első érmét, majd 2003-ban a MiG-19 PM makettel mesterlevelet kapott. Elfoglaltságai miatt jelenleg elég keveset makettezik, egy Szu-22 és egy FIAT G-12 épül évek óta, (sajnos) egyre lassabban.
Karcsi nevét fémjelzi,hogy Cseh makett cégek számára elkészítette a WM-21, WM-16 mesterdarabját, a He-46 magyar átalakító szettjét. Kifaragta továbbá a Szu-22 magyar átalakító szettjét.1996 óta vesz részt a szolnoki makettező rendezvények szervezésében. 2005-ben Vadász Istvánnal közösen dolgozták ki a kétszintű pontozásos verseny szisztémát, mely 2006-ban került bevezetésre a szolnoki versenyen.(erről bővebben hamarosan olvashattok egy terjedelmesebb cikket a szerk.)Jelenleg az MH 86. SZHB Szolnoki Repülőmúzeumban dolgozik,ahol a feladata a hagyaték, vagy felajánlás útján kiállított makettek kezelése.


    

                             

Bemutatkozik: Bíró Zoltán



Zoli 1979.november 17-én látta meg a napvilágot Egerben. Jelenleg Szolnokon él és az MH. 86.SZHB -nál szolgál gépjárművezetői beosztásban. A Makettezéssel kb. 10 évesen került először kapcsolatba egy 1:72-es KP Albatros jóvoltából. Az évek múlásával a haditechnika iránti rajongása nem csillapodott, így a makettezés mint fő hobbi szerepel a palettáján. Legszívesebben a II. Világháborús harckocsik 1:35-ös másait építi, de nem zárkózik el a modern kori hadviselés egy-egy példányától sem, így inkább mindenevőnek vallja magát ezen a téren. Élete eddigi legjobb eredményét a 2011-es békéscsabai versenyen érte el, ahol Felnőtt Dioráma I. kategóriában a dobogó harmadik fokát szerezte meg, egy kilőtt Panzer IV-es makettel.